Τρίτη, 24 Απριλίου 2007

Θεωρίες Συνωμοσίας

Δεν μου πολυαρέσουν οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν όμως μία γοητεία. Οι περισσότερες καταφέρνουν να εντυπωσιάζουν όταν τις ακούς. Ο κύριος λόγος είναι διότι σε κάνουν να νοιώθεις βλάκας, καθώς δεν έχεις σκεφτεί αυτό που σκέφτονται εκείνοι που τις δημιουργούν, ενώ χρησιμοποιούν παραδοχές που είναι μπροστά στα μάτια όλων μας. Έτσι θαμπώνεσαι.
Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό πρόβλημα με τις θεωρίες συνωμοσίας είναι ότι στήνονται στις μισές (αν όχι σε λίγότερες) από τις παραδοχές που πραγματικά έχουν επηρεάσει τις εξελίξεις. Όχι ότι αποκλείεται να είναι και αληθινές, επειδή όμως ο ακροατής ή ο αναγνώστης, δεν έχει ολόκληρη την εικόνα, καταλήγει να παραδέχεται τα όσα ακούει.


Η τελευταία θεωρία συνωμοσίας που άκουσα λοιπόν έχει μία γοητεία, γι αυτό και την παραθέτω διατηρώντας παράλληλα τις επιφυλάξεις μου:
"Ξέρεις γιατί δεν διώχνει ο Καραμανλής τον Τσιτουρίδη;" λέει η ερώτηση. "Διότι από τις μίζες που έβγαλαν κι ακόμα βγάζουν οι εμπλεκόμενοι από τα ομόλογα, οι μισές πάνε στα ταμεία του κυβερνώντος κόμματος. Το ίδιο είχε κάνει και το ΠΑΣΟΚ με το Χρηματιστήριο."

Αντε τώρα να ακυρώσεις μία τέτοια θεωρία.

4 σχόλια:

SilentSoul είπε...

Βρίσκομαι σε λάθος ποστ για αυτό που θέλω να πω αλλά δεν νομίζω να πειραζει ε;

Καλως όρισες στην blogoχωρα :)

Ευχομαι να μου δωθει η ευκαιρια να διαβάσω πολλες δικιες σας στιγμές.

Τα πάντα έχουν αξία σε αυτό το ταξίδι που λέγετε ζωή..

Φιλιά

Λυκαων ο Αναμοχλευτης είπε...

Μα οι θεωρίες αυτές δεν είναι για να ακυρώνονται. Φτιάχτηκαν για να γελάμε. Δεν ξέρω γιατί, αλλά για ένα παράξενο λόγο μου έχει δημιουργηθή η εντύπωση ότι αυτό ήταν και το ζητούμενο της πρώτης διδάξασας την κατηγορομανία εφημερίδας πριν από κάποια χρόνια. Η συνωμοσιολογία είναι cult και γι αυτό διαχρονική.

Και μην ακούς ψέμματα. Ο Παν δεν πέθανε ποτέ σ' αυτόν εδώ το γεωγραφικό χώρο.

Απ' ό,τι κατάλαβα είσαι νέος στο μπλογκοχώρι (να κι άλλο ένα συνώνυμο). Θεωρώντας ως αυτονόητο δεδομένο ότι η γραφή στο διαδίκτυο είναι όντως διασκέδαση, σε ό,τι αφορά στους περισσότερους από εμάς, σου εύχομαι καλή και δημιουργική ενασχόληση.

Φιλικότατα
Λ.-

MariaDedoussi είπε...

Έχουμε τουλάχιστον δ'ύο κοινά: Το επάγγελμα και τον υπαίτιο της παρουσίας μας εδώ. Μου άρεσε αυτό που έγραψες για τον Μακρίδη. Τους έχω δει πολλές φορές τους "μπλαζέ" Μακρίδηδες. Ωραίο ειναι όμως να τους βλέεις και όταν τελειώνει το τηλεπαιχνίδι και το μπλαζάρισμα το παίρνουν σπίτι τους. Θα επανέλθω όταν αρχίσεις να αναλύεις τα θέματά σου...

The Torch είπε...

Hey κάποιοι με βλέπουν και με διαβάζουν!!! Ωραίο συναίσθημα. Κι ας μου το έχει δώσει ήδη η δημοσιογραφια. Αυτό ήταν καλύτερο. Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.