Παρασκευή, 11 Μαΐου 2007

Απεργία; Αρχίδια!


Πάλι 24ωρη την Τρίτη οι Δημοσιογράφοι. Γιατί; Αυτή η δουλειά θα γίνεται τώρα; Κάθε Τρίτη θα κάνουμε μία 24ωρη για να γράφει το κοντέρ των συνδικαλιστών πόσες απεργίες χωρίς ουσία προκυρήξανε; Εκτός αν υπάρχει έστω και ένας εκει έξω που νομίζει ότι θα επιστραφεί το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ επειδή εμείς δεν δουλέψαμε δύο ημέρες. Εαν θέλουμε να πιέσουμε για τα ουσιαστικά αιτήματά μας που βαλτώνουν χρόνια τώρα να κάνουμε απεργία σωστά.
ΔΕΚΑ ημέρες!
Αυτή θα είναι ουσιαστική απώλεια μεροκάματου. Να τα χάσουμε και να πιάσουν τόπο. Όχι να πετάμε ένα τη βδομάδα. Μαζί με εμάς όμως να χάσουν και οι απέναντι δύο φύλλα της Κυριακής, τα ένθετα από την Cosmote, τον Glou, το Praktiker κλπ. Εκεί σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα. Με 24ώρες όμως κάθε Τρίτη, απλά τους δίνουμε τη δυνατότητα να συντηρήσουν τα πιεστήρια, να ξεκουράζουν τα μοντάζ και τα μικρόφωνα.

Άσε που κάνουμε σαφές σε όλους τους αναγνώστες-ακροατές-τηλεθεατές ότι η ζωή τους είναι πολύ καλύτερη χωρίς εμάς.

Αν δεν το έχετε καταλάβει είμαστε το μόνο επάγγελμα που μόλις εξαφανιστούμε θα συνειδητοποιήσουν όλοι ότι είμαστε παντελώς άχρηστοι. Ενώ με τους ταξιτζίδες μόλις ακούσεις ότι κάνουν απεργία κάνεις κάποιες σκέψεις. Θα αλλάξει για μία ημέρα η ζωή σου. Ή δεν πας πουθενά, η θα πρέπει να ξεκινήσεις νωρίτερα για τη δουλειά σου γιατί θα πάρεις λεωφορείο, ή θα ξεκινήσεις αργότερα διότι δεν θα έχει κίνηση. Είναι ανάλογα από ποιά σκοπιά το βλέπεις το πράγμα. Η ζωή σου πάντως αλλάζει. Ενώ με εμάς, αρχίδια.

2 σχόλια:

ONOMATODOSIA είπε...

στις δουλειες μας θα παμε με τις harley.

στο ποστ σου που λες για την ΜΗΧΑΝΗ εχω αφησει ενα σχολιο.μπορεις σε παρακαλω να μου απαντησεις.δε βρηκα mail σου γι αυτο σου γραφω απο δω.
καλο βραδυ.ευχαριστω.

παραλία είπε...

μπράβο οσο σκέπτομαι την οτι παλυ αυριο η πολις θα σταματήσει φρήτω γιατι