Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2007

Αχ Ελβετία

Χάθηκα η αλήθεια είναι το τελευταίο διάστημα, αλλά ας όψεται (λίγο η δουλεία) και περισσότερο ένα ταξίδι στην Γενέβη, που με έκανε να ξεχάσω αρκετά από τα εδώ ζητήματα.
Τί χώρα αυτή η Ελβετία! Τί απιθανη χώρα!
Δεν είμαι από εκείνους που θεωρούν ότι όλα τα ξένα είναι καλύτερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη γαμημένη την Ελβετία βλέπεις το επίπεδο ζωής που θα έπρεπε να απολαμβάνουμε και στη χώρα μας.
Οι άνθρωποι σαφώς και δουλεύουν, αλλά την ίδια στιγμή φροντιζουν για την καθαριώτητα, λένε ένα καλημέρα, δεν κορνάρουν άσκοπα στα φανάρια, δεν φωνάζουν, λένε συγγνώμη όταν σκουντιώνται και πάει λέγοντας.
Με εντυπωσίασε η φύση. Η άπλα. Το πράσινο. Κάθε χρόνο με εντυπωσιάζει άλλωστε, καθώς είναι η τρίτη φορά που πηγαίνω εκεί. Και κάθε φορά την ίδια αίσθηση έχω.
Περιττό να μιλήσω για τους δρόμους. Ή μάλλον δεν είναι καθόλου περιττό, καθώς από εκεί φαίνεται ένα μέρος του πολιτισμού. Ποιοτική άσφαλτος με διαγραμμίσεις και ταμπέλες που ακολουθούν έναν τρόπο αναγραφής για όλη τη χώρα και όχι ότι θέλει ο κάθε δήμος, ή ότι θέλει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος. Αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να οδηγήσει χωρίς να φοβάται ότι θα του χωθεί ένας ξαφνικά από δεξιά, ή ότι θα στρίψει μπροστά στα μούτρα του και πάει λέγοντας.
Κάποιος βέβαια θα σχολιάσει "και τί είμαστε εμείς; Ελβετοί να μας βάλεις στη σειρά;" Αλήθεια είναι αυτό, αλλά και αυτή η ασυδοσία μας από ένα σημείο και μετά είναι τραγική.
Σταματώ εδώ και θα επανέλθω με φωτογραφίες.

5 σχόλια:

vatraxokoritso είπε...

Ωραία είναι και εκείνες οι αγελάδες λες και αποτελούν ντεκόρ για φωτογραφίες..
Επίσης έτσι και μιλήσεις στο κινητό και οδηγείς σε γράφουν μέσα σε δευτερόλεπτα!
Αλλά...Βαρετά!
Πολύ βαρετά!
Απίστευτα βαρετά!
Στα 60 θα την ξανα επισκεφτώ! Και θα το ρίχνω έξω πίνοντας San Pellegrino!

Ανδρέας Κ είπε...

Φαντάζομαι πήγες με την κούκλα...

με την Harley ντε!

The Torch είπε...

@ vatraxokoritso
Όντως είχε αγελάδες. Με τον τόνο παντού. Για κινητό δεν ξέρω, καθώς δεν μιλούσα οδηγώντας, πρέπει όμως να με φωτογράφησε μία κάμερα στην εθνική καθώς πήγαινα με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 130 χλμ/ώρα.
Όσο για την νύχτα τους, ναι, βαρετά. Πάντως σε ένα μπάράκι που είχα σταμπάρει από πέρυσι ακούσαμε δυνατά μουσική και ήπιαμε το ποτό μας με την Ναόμι Κάμπελ στο διπλανό τραπέζι.
@ ανδρέαςκ
όχι δεν πήγα με την Harley, η οποία όμως ναι παραμένει κούκλα.

ONOMATODOSIA είπε...

ευρωπη.αποστειρωμενα τα παντα.καλα ειναι...

The Torch είπε...

@ onomatodosia
Έσένα θα σε δω στην Αθήνα να επαναπατριστικομεταναστευεις...