Σάββατο, 25 Αυγούστου 2007

Εμπρησμός

Δεν έχω λόγια. Χθες το βράδυ έφυγα από τη δουλειά μου και οι νεκροί ήταν 17 με δύο αγνούμενους. Έπεσα για ύπνο στις τέσσερις το βράδυ κι όμως στριφογύριζα. Πριν τις πεντέμιση δεν με είχε πάρει ο ύπνος. Μοιραία ξύπνησα αργά. Στις δέκα και μισή. Δεν άνοιξα τηλεόραση καθώς βιαζόμουν να φύγω ξανά για το γραφείο.
Έφτασα μία ώρα μετά.
Ο τίτλος στον ΣΚΑΪ ήταν τραγικός: "ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΜΕ 41 ΝΕΚΡΟΥΣ"
41 νεκρούς... Πως γίνεται αυτό το πράγμα; Πως είναι δυνατόν; Πραγματικά μου κόπηκε το στομάχι.Αντιγράφω το κείμενο του σταθμού σχετικά με το πως μετέδωσε το BBC τις πυρκαγιές:
"To πύρινο ελληνικό καλοκαίρι απασχολεί για μια ακόμη φορα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Oι πυρκαγιές στην Ελλάδα έγιναν κύριο θέμα σε δελτία του BBC World. Ο ανταποκριτής της βρετανικής τηλεόρασης στην Αθήνα μεταδίδει ότι οι φωτιές που ξέσπασαν σε δασικές περιοχές στη νότια Ελλάδα προκάλεσαν τον θάνατο πολλών ανθρώπων, ενώ αρκετά χωριά εκκενώθηκαν. «Η καταστροφή της όμορφης ελληνικής υπαίθρου κάνει τους Έλληνες να ζητούν από τους πολιτικούς τους να κάνουν κάτι. Οι νέες πυρκαγιές σημειώνονται τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές, αλλά οικολογικές οργανώσεις διαμαρτύρονται ότι η προστασία του περιβάλλοντος τίθεται σε δεύτερη μοίρα από τα κυριότερα κόμματα» καταλήγει το ρεπορτάζ του Μάλκολμ Μπράμπαντ."


Λίγο πιο πάνω όμως στην ανταπόκρισή του στη σελίδα του BBC ο ίδιος ανταποκριτής είναι πιο σκληρός και γράφει: "Correspondents say that with a general election looming some people believe the fires were started deliberately to make the government look bad." (Οι ανταποκριτές λένε ότι με τις γενικές εκλογές να έρχονται μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι πυρκαγιές ξεκίνησαν επιτηδες για να κάνουν την κυβέρνηση να φαίνεται κακή). Αδιανόητο και σαν σκέψη, κι όμως για να έχει φτάσει στα αυτιά ενός ξένου ανταπωκριτή σημαίνει ότι όντως εκφράζεται.

Θα μου πείτε "μα γίνονται εμπρησμοί πραγματικά; αν ναι που είναι ένας εμπρηστής; γιατί ποτέ κανείς δεν πιάνεται;"
Και εγώ θα σας απαντήσω "ΝΑΙ γίνονται εμπρησμοί". Όχι ότι οι εμπρησμοί φταίνε για όλες τις φωτιές. Φταίνε όμως για ένα μέρος τους. Δεν μπορεί ξαφνικά να έγινε τόσο ανίκανη η πυροσβεστική. Γιατί δεν ήταν πέρυσι; Τί άλλαξε στα πεύκα φέτος και ανάβουν πιο εύκολα; Γιατί δεν άναβαν και πέρυσι; Πως είναι δυνατόν να έχει 41 νεκρούς μέσα σε δύο ημέρες; Τόσους νεκρούς δεν είχαμε από εμπρησμούς ούτε σε ολόκληρη δεκαετία.
Άρα γίνονται ΚΑΙ εμπρησμοί. Γίνονται και ατυχήματα, γίνονται και βραχυκυκλώματα, γίνονται και αυταναυλέξεις... ΑΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ!!!!!
Μόνο στην Καλιφόρνια αρκεί να σας πω ότι στο ρολόι των εγκλημάτων καταγράφεται ένας εμπρησμός κάθε 43 λεπτά. ΈΝΑΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΚΑΘΕ 43 ΛΕΠΤΑ!!!!
Δείτε το εδώ ως ARSON κάτω δεξιά
Άρα δεν μπορεί κανείς να με πείσει ότι στη χώρα μας υπάρχουν μόνο αγγελούδια και κανένας δεν βάζει το χεράκι του. Το βάζει. Είτε για να καταπατήσει ένα οικόπεδο, είτε για να κερδίσει τις εκλογές το βάζει. Δεν μπορεί να ανάβουν ξαφνικά στις 12:30 στην Αττική τρεις φωτιές, στον Υμηττό, στον Σταυρό Αγίας Παρασκευής και στην Πεντέλη. Τί ξεφτίλα.

4 σχόλια:

Periklis είπε...

Αυτό είναι το πρόβλημα: ότι πέφτουμε για ύπνο και νομίζουμε ότι κάποιοι άλλοι θα κάνουν αυτό που έπρεπε να κάνουμε όλοι εμείς...

The Torch είπε...

Έχει δίκιο. Μακάρι να είχα τη δύναμη να δουλεύω σερί, χωρίς ξεκούραση για πέντε ημέρες. Ίσως απόψε να μην κοιμηθώ καθόλου

vrakas kostas είπε...

ΕΛΔΑΔΑ!!

KASTRATIOΝ
ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!!
Να παψει να ..αναπαραγεται,αυτη η..
γαμημενη..ρατσα!!!!!

The Torch είπε...

ΕΛΔΑΔΑ! Καλό! Όπως λέμε Ελ. Βενιζέλος, Ελ Πάσο...
Δεν βλέπω όμως τόσες εγχειρήσεις σε τί θα μας ωφελήσουν. Θα εξαφανίσουν μεν κάποια παλιά τζάκια, αλλά πολύ σύντομα θα ξεπηδήσουν άλλα.