Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2007

Τουρλού Συνωμοσίας


Μισώ τις Θεωρείες Συνωμοσίας.

Τις μισώ διότι πρώτα αποφασίζουν ποιο αποτέλεσμα θέλουν να αποδείξουν και μετά ψάχνουν για τα στοιχεία που τους χρειάζονται. Αυτό είναι ανάποδο και αντιβαίνει στη λογική, γι αυτό δεν ανέχομαι να το συμμεριστώ κι ας δίνει απαντήσεις - έστω και πρόσκαιρες. Βέβαια οι θεωρείες συνομοσίας έχουν μία καταπληκτική ιδιότητα: Κάνουν εκείνους που τις εκφράζουν να φαίνονται πιο έξυπνοι απ' όλους, ψαγμένοι, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, που έχουν διαίσθηση και σύνθετη σκέψη και πάει λέγοντας. Εγώ λοιπόν μάλλον δεν τα έχω όλα αυτά. Πιστεύω και ελπιζω ότι δεν είμαι βλάκας, όμως όπως όλοι έσεις ούτε και εγώ έχω καταλάβει 100% τι έχει γίνει τις τρεις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. "Συντονισμένη επίθεση εμπρηστών" όπως γράφεται και λέγεται; Μα υφίσταται τέτοιο πράγμα; Ποιοί είναι; Εδώ δεν έχουμε πιάσει ποτέ κανένα και ξαφνικά πιστεύουμε ότι γνωρίζονται μεταξύ τους σε πανελλαδικό δύκτιο και συντονίζονται κιόλας;!;!;! Παράλογο.

Εξωτερικός δάκτυλος; Στην Ελλαδίτσα; Επειδή κάναμε έναν, δύο αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου; Πιό παράλογο ακόμα.

Η CIA που θέλει να πέσει ο Κωστάκης για να έρθει ο Γιωργάκης και η Ντόρα που κάνουν τα τσαλίμια στους Αμερικάνους; Το 2007; Μακρυνό κι ας έχουν κάποιοι τις αντιρρήσεις τους.

Ξένα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να εκμεταλευτούν το άρθρο 24 του Συντάγματος για να φτιάξουν 45 γήπεδα γκολφ στη χώρα μας; Και καίνε τα δάση; Και μετά θά έρθουν ως Μεσσίες να κάνουν γκόλφ στα καμμένα; Θεότρελο. Θα τους φυτέψουν στο χώμα.

Τουριστικοί εχθροί μας που ελπίζουν να βγουν ωφελημένοι του χρόνου αν δεν έρθει κανείς ξένος στην καμμένη... Καλαμάτα και το Αλιβέρι; Και δεν καίνε την Κρήτη, ή την Κέρκυρα; Θεότρελο.

Ίσως όλα μαζί; Τώρα κάτι γίνεται.

Ίσως όλα μαζί με διαφορετική βαρύτητα και ελεγχόμενη σημασία το καθένα; Πλησιάζουμε.

Να το πασπαλίσουμε και με λίγη απροσεξία; Μία γιαγιά που ψήνει, ένας 60 χρονος που οξυγονοκολεί. Να βάλουμε και τους οικοπεδοφάγους; Θέλει μπόλικους η συνταγή.

Να βάλουμε και το απαρχαιομένο δίκτυο της ΔΕΗ που -δεν μπορεί- θα έβαλε δυναμικά το χεράκι της με κομμένα καλώδια, βραχυκυκλώματα και υπερθερμάνσεις μετασχηματιστών;

Να τσοντάρουμε και την παρατεταμένη ξηρασία και τον πιο άνυδρο χειμώνα των τελευταίων ετών; Ζεσταίνει όλο και πιο πολύ. Να βάλουμε και τις αυταναυλέξεις των αυτοσχέδιων χωματερών που είναι παντού μέσα στα δάση μας σαν τα μανιτάρια διότι το περιβάλλον ούτως ή άλλως το έχουμε χεσμένο;

Να δέσουμε το γλυκό και με τις Εκλογές που σηματοδοτούν πάντα όταν γίνονται, ένα κράτος δυσκίνητο και νωθρό; Να βάλουμε και τους πολιτικούς που εδώ και ένα χρόνο ενδιαφέρονται για την προετοιμασία της προεκλογικής τους εκστρατίας; Να βάλουμε και την ανικανότητα; Και την έλλειψη συντονισμού; Και την αδιαφορία των αρχών που σε ώρες εθνικής ανάγκης εξακολουθούν να μην συνεργάζονται επειδή οι επικεφαλείς τους είναι μαλωμένοι;
Σαν να φτάσαμε στο αποτέλεσμά μας. Το φτιάξαμε το τουρλού μας. Εγώ εδώ καταλήγω, γι' αυτό και σταματώ. Λίγο το ένα, λίγο το άλλο έτσι νομίζω ότι παίρνω τις απαντήσεις μου. Δεν περιμένω να έρθει μία απάντηση και να μου τα εξηγήσει όλα 100%. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα ήταν σαφές σε όλους μας. Θα το βλέπαμε μπροστά στα μάτια μας και θα τέλειωνε η ιστορία. Γι' αυτό προτίνω όλοι να είμαστε δίσπιστοι σε όσα ακούμε και σε όσα μας λένε οι μυαλοπώληδες.
Ακούστε, διαβάστε, φιλτράρετε.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να πω δυο πράγματα, κι όποιος θέλει ας ακούσει.

ΠΡΩΤΟΝ: ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ. Greece is under attack, για να το καταλάβουν κι οι ξένοι. Ούτε εθνικιστής είμαι ούτε πιστεύω σε θεωρίες συνομωσίας. Αυτό όμως που συμβαίνει είναι άνευ προηγουμένου και δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι είναι καλά οργανωμένο. Και όλοι εσείς που φωνάζετε πολύ εύκολα "μην ψηφίζετε", "φτύστε τους όλους" και άλλα τέτοια, το μόνο που κάνετε είναι να παίζετε το παιχνίδι τους: συμμετέχετε (άθελά σας) στην πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας και στην ακυβερνησία. Ψηφίστε ό,τι γουστάρετε (από κόμματα να φάνε κι οι κότες), αλλά ΜΗΝ παίζετε το παιχνίδι εκείνων που έκαψαν και συνεχίζουν να καίνε μάνες, παιδιά, παππούδες, και ό,τι πολυτιμότερο έχει η χώρα μετά τους ανθρώπους της, το περιβάλλον, με σκοπό ακριβώς να σας οδηγήσουν εκεί που οδεύετε. Το είπε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά κανείς δεν το πρόσεξε: σε μια τέτοια επίθεση, η απάντηση παλλαϊκή άμυνα. Και παλλαϊκή σημαίνει συμμετοχή και ενότητα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ. Ναι, η χώρα δέχεται επίθεση. Η διαφορά όμως μιας χώρας με σοβαρούς πολιτικούς, τους οποίους αναδεικνύουν σοβαροί άνθρωποι, και της δικής μας χώρας, είναι οι συνέπειες της επίθεσης, είναι οι νεκροί. Όλα θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε οργανωμένα σχέδια πρόληψης και άμεσης καταστολής, αν είχαμε πεζές και εναέριες περιπολίες στις περιοχές υψηλού κινδύνου πριν γίνει το κακό, αν τα χωριά είχαν αγροφύλακες (ναι ρε, αγροφύλακες!), αντιπυρικές ζώνες και δασικούς δρόμους, αν το κράτος δεν ήταν κομματικό και επικεφαλής ήταν οι αξιότεροι, αν είχαμε ένα mirage 2000 λιγότερο και στη θέση του καμμιά δεκαριά πυροσβεστικά. Οι ίδιες πυρκαγιές θα είχαν προκαλέσει υποπολλαπλάσια ζημία και, κατά την ταπεινή μου εκτίμησή, δε θα θρηνούσαμε θύματα. Αλλά δε γίναμε σήμερα αυτό που είμαστε. Ευθύνονται και εκείνοι που επί είκοσι χρόνια έφτασαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται, και εκείνοι που δεν έκαναν όσα έπρεπε τα τελευταία τριάμισυ χρόνια. Πιο πολύ όμως ευθυνόμαστε ΕΜΕΙΣ που τους επιτρέψαμε να φτάσουν τη χώρα εκεί. Οι πολιτικοί είμαστε εμείς οι ίδιοι. Ας αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι, αν θέλουμε πραγματικά να αλλάξει κάτι. Και αλλαγή σημαίνει ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, πρώτα σε προσωπικό επίπεδο.

Μεθύριο έχουμε εκλογές. Είναι χρέος μας να συμμετάσχουμε. Γιατί είναι χρέος μα να αναδείξουμε τους σοβαρότερους, όποιους ο καθένας μας πιστεύει ειλικρινά ότι είναι εκείνοι, μπας και ξεκινήσει επιτέλους κάτι να αλλάζει.

Κι ο Θεός βοηθός.
Κ. Παρίσης

NIEMANDSROSE είπε...

Ιδού το ανώνυμο θύμα της κινδυνολογίας, της τρομολαγνείας και λοιπών νόσων. The Torch, έλα από το blog μου όπου έχω μια εκδοχή του γιατί παίζουν οι θεωρίες συνομώσιες right now...

Narita είπε...

Εχμμ όσο δέχομαι τη συνομωσιολογία δέχομαι και την περιπτωση φέτος -και μόνο φετος τόσα χρόνια- να σευνέπεσαν όλα όσα ανέφερες στο βαθμό αυτό.

NIEMANDSROSE είπε...

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, the torch, τι nickname ειναι αυτό που έχεις; Μπας και ΕΣΥ εχεις βάλει τις φωτιές; Ρε μπας και εισαι κανενας τρομοκράτης, ξένος δάκτυλος, μπας και εισαι ξάδερφος του Μάρκο από του Ζαπατίστας και του Οτσαλάν ανηψιός; Μίλα!

The Torch είπε...

Ε λοιπόν ναι! με κατάλαβες ρόδο που δεν ανήκεις σε κανένα. Είμαι ένας κρυφός εδαφικός τρομοκράτης που καίει ό,τι βρεθεί μπροστά του. Είμαι ένας μικρός Φιντέλ που καιει, καίει, καίει τα πάντα.

The Torch είπε...

Narita δυστυχώς δεν ξέρω ούτε αν η θεωρία μου είναι 100% σωστή, ούτε αν μπορεί να γίνει δεκτή απ' όλους. Δεν την έγραψα με αυτή την ελπίδα. Απλά την έγραψα για να μην τρελαθώ.

The Torch είπε...

Κύριε Παρίση (μίας και σας πήρα ανάποδα σε αυτές μου τις απαντήσεις) έχετε δίκιο ότι στις εκλογές υποτίθεται ότι αναδεικνύουμε τους σοβαρότερους κατά την άποψή μας. Διότι άν ψηφίζουμε κάποιον που τον θεωρούμε μαλάκα πριν τον δούμε στην πράξη, τότε είμαστε επικίνδυνοι. Θα συμφωνήσω (θεωρώ ότι αυτό πρεσβεύετε αν και δεν το γράφετε εδώ) ότι η αποχή δεν είναι λύση, καθώς δίνει σε άλλους το δικαίωμα να επιλέξου για εμάς. Το τραγικό όμως είναι ότι σήμερα δεν υπάρχουν σοβαροί πολιτικοί. Σε αυτό δεν φταίνε αυτοί, ούτε η πολιτική φταίει. Εμείς φταίμε. Εμείς είμαστε ο κυρίαρχος λαός.
Είναι σαν μία εταιρία. Αν οι καθαρίστριες δεν καθαρίζουν καλά φταίει αυτός που τις επιβλέπει. Αν αυτός δεν τις επιβλέπει καλά φταίει ο διευθυντής του τμήματος που του αναίθεσε την επίβλεψη και τελικά φταίει ο διευθύνων σύμβουλος. Στη δημοκρατία εμείς προσλαμβάνουμε, εμείς αναθέτουμε, εμείς επιβλέπουμε, άρα εμείς φταίμε. Δικοί μας είναι οι ανίκανοι και σε 18 ημέρες καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε κάποιους που είναι ίδιοι. Ανεξαιρέτως.