Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2008

Ελλας ολέ ολέεATTACHMENT
ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟΥ 2010. ΤΗΝ ΦΑΓΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΜΑ ΡΩΣΙΑ!!!!!Το τελευταίο διάστημα γράφω σπάνια στο blog μου, οπότε μοιραία πολύ λίγοι με επισκέπτεστε πλέον. Σας καταλαβαίνω απόλυτα, καθώς και οι επιλογές των θεμάτων μου κυρίως αφορούν το baseball, για το οποίο είναι σαφές ότι το ενδιαφέρον δεν είναι μεγάλο. Τί δεν είναι μεγάλο δηλαδή... Μάλλον είναι ανύπαρκτο.Τέλος πάντων εγώ θα επιμείνω, καθώς αυτές τις ημέρες η Εθνική Ομάδα Baseball βρίσκεται στην Πορτογαλία και συμμετέχει στους προκριματικούς ομίλους για τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2010 που θα γίνει στην Γερμανία.Για όσους λοιπόν καταλαμβάνονται από κάποια εθνική περηφάνια όταν οι εθνικές μας ομάδες (ανεξαρτήτως αθλήματος) πάνε καλά, να σας πω ότι σε τρεις αγώνες οι Έλληνες παίκτες έχουν πετύχει ισάριθμες νίκες.
Η πρώτη με την πολύ καλή Ρωσία 5-3, η δεύτερη με την Πορτογαλία 11-3 και η τρίτη με την Ιρλανδία 5-1.Για να πούμε και τα σωστά για όσους αναρωτηθούνε "μα πως τα κατάφερε η Ελλαδίτσα; είμαστε τόσο καλοί στο baseball;" να σας πω τα εξής:
Στην αποστολή της Εθνικής μας συμμετέχουν 9 ομογενείς από την Αμερική και 13 γηγενείς παίκτες που έμαθαν να παίζουν Baseball στην Ελλάδα.


Στο πρώτο παιχνίδι λοιπόν με την δύσκολη Ρωσία, επειδή δεν υπήρχαν ευκαιρίες για πειραματισμούς έπαιξαν οκτώ ομογενείς και μόνο ένας γηγενής. Με την Πορτογαλία ενώ ξεκίνησαν επτά ομογενείς με δύο γηγενείς στο τέλος έπαιζαν 5/4. Στο δε παιχνίδι με την Ιρλανδία (το οποίο δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον) ομογενείς ήταν μόνο οι pichers, ενώ στις υπόλοιπες οκτώ θέσεις (κάποια στιγμή και στη θέση του pitche) τοποθετήθηκαν μόνο γηγενείς παίκτες.

Η εθνική μας θα αντιμετωπίσει αύριο (12/07/2008) και πάλι τη Ρωσία και σε περίπτωση νίκης θα προκριθεί. Θεέ μου πόσο το εύχομαι δεν μπορείτε να φανταστείτε.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΠΑΤΟ
Και τώρα ας πασπαλίσω λίγο το post με παράπονα.


Για άλλη μία φορά το Baseball αντιμετωπίστηκε από την πολιτεία όχι μόνο ως ο τελευταίος αθλητικός συγγενής, αλλά σαν ένα μίασμα το οποίο θα έπρεπε να εξοντωθεί. Και πως να μην θέλει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να εξοντώσει το Baseball από την Ελλάδα, αφού η κυβέρνηση θέλει να πάρει τα μοναδικά γήπεδα που βρίσκονται στο Ελληνικό και να τα κάνει κτήρια. Ξέρετε εκείνα τα κτήρια που θέλει να χτίσει μέσα στο Μητροπολιτικό Πάρκο ο κυρ Σουφλιάς ενώ θα μπορούσε να φτιάξει το πάρκο με Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και να μην μπει ούτε γραμμάριο τσιμέντο στην περιοχή.Και συνεχίζω την γκρίνια.Η Εθνική μας ομάδα λοιπόν θα έφευγε για την Πορτογαλία τη Δευτέρα 7 Ιουνίου. Κι όμως μέχρι την Τετάρτη 2 Ιουνίου δεν είχε γίνει γνωστό αν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα κατέβαλε στην Ομοσπονδία Baseball τα απαραίτητα κονδύλια για να γίνει η αποστολή. Έτσι, μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήταν γνωστό αν θα συμμετείχαν στο ταξίδι οι ομογενείς παίκτες, ούτε αν θα κατάφερνε τελικά να συμμετάσχει η ομάδα μας στο τουρνουά.


Εδώ να σας πω ότι η μη συμμετοχή μας αυτή τη φορά θα σήμαινε αυτόματη διαγραφή μας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, καθώς ήδη έχουμε τιμωρηθεί διότι κατά το παρελθόν είχαμε δηλώσει συμμετοχή άλλες διοργανώσεις και δεν είχαμε εμφανιστεί σε καμία από αυτές.Έτσι, τα πράγματα είχαν φτάσει πραγματικά σε αδιέξοδο και η Ομοσπονδία βλέπωντας ότι είχαν αργήσει τα χρήματα είχε αρχίσει να ψάχνει ποιοι από τους 40 παίκτες που είχαν αρχικά επιλεγεί, θα ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν μόνοι τους τα έξοδα για την Πορτογαλία. Εδώ μπορώ να σας πω ότι σε αυτή την πρώτη σαραντάδα που είχε δηλωθεί προ διμήνου στην διοργανώτρια αρχή είχα επιλεγεί και εγώ :-) και σε περίπτωση που έφτανε η κατάσταση στο απροχώρητο θα ήμουν έτοιμος να καταβάλω τα 800 περίπου € προκειμένου να μην διαγραφεί η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.


Βέβαια η πορεία μας στο τουρνουά δεν θα ήταν η ίδια καθώς αντί εννέα ομογενείς θα συμμετείχαν μόνο τρεις, και οι έλληνες που θα έβαζαν το χέρι στην τσέπη δεν θα ήταν και οι καλύτεροι (αυτό πηγαίνει σε εμένα προτίστως) αλλά τουλάχιστον δεν θα χανόμασταν ως χώρα από το Ευρωπαϊκό γίγνεστε.

3 σχόλια:

koptoraptou είπε...

Καλησπέρα πέρασα να πω. Όσο για το μπέιζμπολ ιδέα δεν έχω. Για να το λες έτσι θα 'ναι! Τα φιλιά μου!

gatti είπε...

Kαλησπέρα torch μου. Η αλήθεια είναι ότι περνούσα αλλά δεν έβλεπα να έχεις γράψει κάτι, οπότε αραίωσα τις επισκέψεις. Δυσάρεστα αυτά που γράφεις για το μπέιζμπολ, όμως αν θυμάμαι καλά (διόρθωσέ με) είχε ξεσπάσει κάποιο σκάνδαλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, καθώς είχε αποδειχτεί ότι οι λεγόμενοι ομογενείς ήταν "ομογενείς". Δηλαδή όχι παιδιά από Ελληνες γονείς. Τι έγινε στη συνέχεια; Θυμάμαι ότι συζητούσαν ακόμα και διάλυση της συγκεκριμένης ομοσπονδίας.


Πάντως είναι γεγονός ότι στην Ελλάδα το μπέιζμπολ δεν έχει πέραση και ίσως να φταίει σ' αυτό όχι το άθλημα αυτό καθ' αυτό, αλλά το γεγονός ότι παίζεται στην Αμερική. Τι να πω, εμένα μου αρέσει (από τα λίγα που ξέρω), αλλά όπως φαίνεται είμαι η εξαίρεση...

Οσο για τα συμφέροντα, μήπως είναι μόνο το μπέιζμπολ...

Τα μισά ολυμπιακά έργα σαπίζουν (άσπροι ελέφαντες) και τα υπόλοιπα ετοιμάζονται να δοθούν σε επιτήδειους με σκοπό το κέρδος...

The Torch είπε...

@ Koptoraptou

Καλησπέρα και σε εσένα. Φιλιά πολλά. Και που είσαι, θα σε πάρω τηλ.

@ gatti

Δικαίως αραίωσες, μπορώ όμως να σου πω δύο πράγματα γι αυτό το γαμ...νο άθλημα με το οποίο επέλεξα να ασχοληθώ. Λοιπόν στους Ολυμπιακούς δεν ήταν "ομογενείς" οι αθλητές που κατέβηκαν. Ομογενείς ήταν και νόμιμοι σύμφωνα με τους εξονυχιστικούς ελέγχους που γίνονται σε αυτέ τις περιπτώσεις. Το πρόβλημα ήταν ότι κάποιοι γηγενείς παίκτες που προπονούνταν αρκετά χρόνια με την ελπιδα ότι θα συμμετάσχουν στην ομάδα τελικά εξαιρέθηκαν. Δικαίως θα σου πω διότι το επίπεδό μας ήταν τότε (και εξακολουθεί και σήμερα) να είναι πολύ χαμηλό. Έχασαν λοιπόν όλοι αυτοί την ελπίδα ότι μετά τους αγώνες θα ζούσαν ρουφώντας το βυζί της κυβέρνησης είτε αποκτώντας άδεια πρακτορείου ΟΠΑΠ, είτε μπαίνοντας στις ένοπλες δυνάμεις και πάει λέγοντας. Έτσι ξεκίνησε η καταρράκωση του αθλήματος. Πασπάλισε το όλο πρόβλημα και με πολιτικές ίντριγκες (ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν ΠΑΣΟΚ, όμως πρις τους Ολυμπιακούς ήρθε η ΝΔ) και θα δεις πως καταλλήγουμε σε αυτή τη χώρα να έχουμε τις καλύτερες εγκαταστάσεις Baseball, κωπηλασίας, κανό καγιάκ, ξιφασκίας και εγώ δεν ξέρω τί άλλο και αντί να έχουμε ξεπατωθεί στον αθλητισμό το μόνο που κάνουμε είναι να παίζουμε 5Χ5 στην καλύτερη περίπτωση, διότι διαφορετικά την περνάμε με μπύρες στον καναπέ.
Όσο για το Baseball όντος είναι σχεδόν καταδικασμένο διότι οι έλληνες έχουν την τάση να κοροηδεύουν ότι δεν καταλαβαίνουν κι όταν ζητάς από κάποιον (συνάδελφό μου δυστυχώς) να προωθήσει μία απλή είδηση ότι η εθνική πέτυχε κάτι σου απαντάει "Ποιός το γαμεί το Baseball;)