Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2008

Γαμώ τους ρασοφόρους, γαμώ... (και τους αρέσει)

Χρόνια τώρα είμαι έξαλλος με την σύνδεση κράτους και εκκλησίας. Χρόνια τώρα θεωρώ ότι θα πρέπει η εκκλησία να αναλάβει τις ευθύνες της, να πληρώνει τους μισθούς των λειτουργών της και βέβαια να σταματήσει να ζητάει ειδικές μεταχειρήσεις από το κράτος, όπως τη μή υποβολή Ε9 και την εξαίρεσή της από την καταβολή των φόρων. Θα μου πείτε, η εκκλησία είναι η μόνη που φταίει για τις επαφές που έχει με το κράτος, όταν στα κιτάπια της έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του πρωθυπουργού στο θέμα των ταυτοτήτων; Όχι βέβαια...
Εγώ όμως παραμένω έξαλλος.
Θεωρώ αδιανόητο μερικές από τις πλέον άχρηστες μονάδες της ελληνικής κοινωνίας, ήτοι οι μοναχοί του Αγίου Όρους αλλά και οι υπόλοιποι μοναχοί, να επιδίδονται σε ιερές busines και real estate δυσθεώρητων μεγεθών, στερώντας από τους παραγωγικούς έλληνες, τη χρήση αγροκτημάτων, την εκμετάλευση Ολυμπιακών Ακινήτων και πάει λέγοντας.
Και μετά λέμε για το σεμνά και ταπεινά που είπε ο πρωθυπουργός. Εδώ δεν μπορεί να ειναι σεμνοί και ταπεινοί οι γέροντες, ο Βουλγαράκης περιμένετε;
Αν είναι τα μοναστήρια εν έτοι 2008 να είναι τα πλουσιότερα ιδρύματα της χώρας μας, τότε τί είναι εκείνο που στερείτε κανείς όταν πάει να μονάσει; Ζει στο καλύτερο περιβάλλον της Ελλάδας, φαΐ, κρεβάτι, παρεούλα ;-) internet... Ειδικά το τελευταίο όταν το διάβασα έπεσα απ' τα σύνεφα. Άσε που στη Χαλκιδική (το "που στη" είναι τυχαίο, καμία σχέση με τους μοναχούς) τα έργα επιτάχυνσης του διαδικτύου στην υπόλοιπη περιοχή έχουν μείνει πίσω για να πάρει τη γρηγορότερη γραμή ο Άθως.
Πραγματικά ξαναρωτάω: Τί θυσιάζεις; Την τηλεόραση; τα ξενύχτια; τις γκόμενες; τους γκόμενους; το φαγητό της μαμάς σου; τα καλά ρούχα; τον ύπνο σου; Αυτά είναι τα σημαντικά; Με συγχωρείτε δεν είναι αυτά.
Και για να υπερθεματίσω λίγο, θα σας δώσω ένα παράδειγμα της μοναστικής ζωής όπως το είχα ζήσει επί εποχής Alpha στον Ρέντη. Τότε λοιπόν ήταν πολύ της μόδας οι παπαροκάδες. Έδιναν συναυλίες, έβγαζαν CDιά, το μοναστήρι τους ήταν κάθε μέρα τίγκα και το τί κομποσκοίνι έφευγε δεν περιγράφεται, κάναν εκδρομές για rafting, έπαιζαν μπασκετάκι με τα παιδιά (πάντα με ένα τηλεοπτικό συνεργείο κατά πόδας) και πάει λέγοντας. Τότε λοιπόν ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης ήταν στον αέρα μέρα παρα μέρα. Ξέρετε πως καταλάβαινες ότι ήταν στο κανάλι. Δίπλα από την κάμπριο Stratus του Ευαγγελάτου, ήταν παρκαρισμένη άλλη μία ολόιδια.

5 σχόλια:

subir είπε...

Είσαι προκαντυλιμένος (!).Οι παπάδες της Ελλάδος έχουν σαν πρώτυπο τους ΖΖ-ΤΟP.Απλά αντί για το άλμπουμ afterburner αυτοί φτιάχνουν το afterburger.Πούστοπαππες γαμώ το κέρατό τους.Βρε στην Υεμένη να πάνε όλοι.Να δουν πως θα τους το τρίψουν το πιπέρι εκεί.

The Torch είπε...

Να γαμήσω τον τρόπο που καταφέρνεις να βλέπεις τα πράγματα. Άλλά γιατί στην Υεμένη; Δηλαδή εκεί πως το τρίβουν το πιπέρι;

subir είπε...

Υεμένη = το άκρων άωοτο του μουσουλμανισμού = μόνο ο Αλάχ υπάρχει και οι υπόλοιποι είναι λίπασμα.Για σκέψου τώρα να πάνε οι "εμπορικοί αντιπρόσωποι" του "άλλου..μαγαζιού" εκεί να τους πείσουν για άλλες θρησκείες!!!Για αυτό σου λέω.Υεμένη και πάλι Υεμένη!

koptoraptou είπε...

Για τον δε Μουλατσιώτη ένα έχω να σου πω: έβαλα κι εγώ το χέρι μου για να γίνει...διάσημος. Βλεπεις ήμουν απ' τις πρώτες - αν όχι η πρώτη - που τον... ανακάλυψα! Την κοινωνία μου μέσα! Οπότε κι εμένα να βρίσεις, δίκιο θα 'χεις! Την καλησπέρα μου!

The Torch είπε...

Εσένα γιατί να σε βρισω. Τη δουλειά σου έκανες. Βρίκες ψώνιο πρόθυμο να βγει ον κάμερα επι παντός του επιστητού. Ο Μουλατσιώτης είναι σαφές ότι το είχε το μικρόβιο μέσα του πριν σε γνωρίσει. Τώρα ποιο μικρόβιο τί να σου πω, βάλε με τον νου σου.