Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008

Τελώνες και Φαρισαίοι

Εχθές (24 Σεπτ) ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, φορώντας το καπέλο του καθηγητή πανεπιστημίου στο Deree (άρα και υπέρμαχος του απόλυτου καπιταλισμού) έκανε μία πρόταση με την οποία όμως δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Αναρωτήθηκε το εξής: Για ποιό λόγο όταν οι τελωνιακοί απεργούν κλείνουν τα σύνορα και δεν μπαίνουν αγαθά στην χώρα; Να μπαίνουν ατελώνιστα!
ΔΙΚΙΟ, ΔΙΚΙΟ και πάλι ΔΙΚΙΟ!!!

Δεν κατάλαβα; Επειδή το κράτος έχει μία διένεξη με κάποιους υπαλλήλους του δεν θα μπορώ εγώ να πάω στη δουλειά μου; Να πάει να γ.... το κράτος. Δηλαδή αν σταματήσω εγώ να εργάζομαι κλείνει το κανάλι; Όχι! Απλά δεν μεταδίδονται ειδήσεις;

Αλλά όχι. Το κράτος θέλει και να γλυτώσει τα ημερομίσθια των τελωνιακών που δεν θα καταβάλει για τις απεργίες και να μην χάσει τα έσοδα εκτελωνισμού. Και οι μόνοι που τον πίνουμε είμαστε εμείς.

Τελικά ένας φίλος μου είχε δίκιο είμαστε χώρα Μίκι Μάους.
Διότι μόνο σε μία χώρα κόμικ θα γινόταν κατάληψη δις στον αεροδιάδρομο του κεντρικού αερολιμένα της χώρας, θα κινδύνευαν επιβάτες και αντί οι επικεφαλείς συνδικαλιστές να ήταν στον εισαγγελέα, κάθε βράδυ τους παίζουν τα κανάλια ως ήρωες. Και θα μου πείτε διαμαρτύρονται οι άνθρωποι. Κι αυτό σε τί αφορά τους πελάτες της British, ή της Air France. Αν θέλουν ας καταλάβουν τα γκισέ της Ολυμπιακής και να μην αφήνουν τους πελάτες της εταιρίας να ταξιδέψουν. Ή μηπως νομίζουμε ότι το αεροδρόμειο είναι τσιφλίκι της Ολυμπιακής. Αμ δεν είναι. Ποτέ δεν ήταν, αλλά κάποτε έτσι νομίζαμε. Αυτή τη στιγμή η Ολυμπιακή είναι άλλη μία εταιρία και τίποτε άλλο, που πληρώνει (αν πληρώνει) κι εκείνη αερολιμενισμό όπως όλες οι άλλες και επομένως έχει τα ίδια δικαιώματα.
Φαντάζεστε να έκαναν ντου εργαζόμενοι στην πίστα του Χίθρου τί θα γινόταν; Ούτε τολμώ να φανταστώ.

Και να αλλάξω λίγο θέμα διότι κι αυτό το έχω στο μυαλό μου πολύ καιρό τώρα, και κολλάει λόγω της αδυναμίας επιβολής της νομιμότητας.
Ήταν τέλη Αυγούστου όταν στο Υπουργείο Απασχόλησης μπουκάρισαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ για να διαμαρτυρηθούν κατά της μεταρρύθμισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Αφού τραυμάτισαν έναν φύλακα, έσπασαν την πόρτα όπου συνεδρίαζε η επιτροπή των Βαρεων, προπηλάκισαν τα μέλη της , απείλησαν τον πρόεδρο ότι αν πειράξει έστω και έναν εργάτη το ΠΑΜΕ θα τον λιανίσει, έσκισαν χαρτιά της επιτροπής, τα πέταξαν στο πάτωμα και αποχώρησαν. Όλα αυτά φυσικά και καταγράφηκαν από την κάμερα του 902, η κασέτα μοιράστηκε σε όλα τα κανάλια και το βράδυ έπαιξε σε όλα τα δελτία ειδήσεων.
Εγώ νομικός δεν είμαι, έχω όμως την εντύπωση ότι αυτές οι πράξεις πρέπει να αποτελούν τουλάχιστον μία ντουζίνα αδικήματα (όπως και στην περίπτωση της κατάλληψης των αεροδιαδρόμων) τί έγινε όμως; Είδατε κανέναν να συλλαμβάνεται; Είδατε να τηρειται η νομιμότητα;
Αποτέλεσμα; Κάθε μέρα που περνάει, όποιος θέλει σε αυτή τη χώρα κάνει ό,τι θέλει.
Και πορευόμαστε... Έτσι... Τυχαία...
Γι αυτό λένε ότι οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αρμόζουν. Κι αυτό το γράφω διότι προφανώς στο μυαλό σας πολλοί θα σκέπτεστε ότι και το κράτος παρανομεί, ότι καταπατά τα δικαιώματά μας, φέρνει και ψηφίζει αντισυνταγματικούς νόμους και πάει λέγοντας.
ΔΙΚΙΟ λοιπόν! ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ!!!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θες να σου πω ΞΑΝΑ τη γνώμη μου για όλα αυτά?Γιατί τουλάχιστον θα με χαρακτηρίσεις "λάτρη" όλων των απολυταρχικών καθεστώτων των προηγούμενων δεκαετιών παγκοσμιώς.Torch ο συνδικαλισμός στην Ελλάδα, εφαρμόζεται απο τα χειρότερα λαμόγια.Χειρότερα και από αυτά που είναι στην Βουλή.Θα αναρτήσω μέσα στο σ/κ σχετικό post.Και δεν θα είναι "φρόνιμο"....Οσονούπω....

The Torch είπε...

Περιμένω εναγωνίως

koptoraptou είπε...

Αγαπητέ, έχετε πήξει με το "γυαλί" ή μου φαίνεται; Κάμετε κουράγιο και γράφτε και κατιτί να ξελαμπικάρετε να γουστάρομεν και εμείς!
Καλησπέρες!

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΨΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΤΕΜΠΕΛΗ ΓΑΜΩ ΤΟ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥ ΜΕΣΑ....!